10 november 2015

Fetaostgratinerade romansalladsblad med frukt- och grönsakssalsa

Var ute och åt med några kompisar i fredags och fick inspiration att grilla romansallad, då detta var vad några fick in på sina tallrikar. Improviserade fram en rätt som jag tror kommer att bli en favorit och som kan varieras i all oändlighet. Och jag konstaterar helt klart att jag är svag för grillade blad, det påminner på ett vis om grönkål som varit i ugnen. Endivesallad är nog också utmärkt att grilla!


Fetaostgratinerade romansalladsblad med frukt- och grönsakssalsa
2 blad romansallad
¼ gul paprika
½ -1 röd chili
1 rött äpple
75 g fetaost
kokosolja, neutral
flingsalt

Sätt ugnen på grill 240 grader. Tärna paprika och äpple och hacka chilin i mindre bitar. Fräs i kokosolja, häll efter några minuter på någon matsked vatten och låt det sedan fräsa tills det blir mjukt. Skölj salladsbladen, torka av dem med hushållspapper och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med kokosolja och strö lite flingsalt över. Fyll bladen med grönsakssalsan och smula över fetaost. Grädda i ugnen några minuter – ha stenkoll på dina blad eftersom det går rasande fort då de börjar få färg. Servera med röda linser eller något annat du tycker passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar