17 september 2013

Ännu mera choklad

Ibland är nyttigare varianter långt ifrån lika smarriga som originalet. Men nu har jag provat detta recept två gånger och jag står fast vid min åsikt - de ÄR lika goda som vanliga chokladbollar.

Såhär gör du dem:
ca 20 färska dadlar (finns att köpa i kartong i fruktavdelningen)
5 msk ekologisk kakao
ca 3 msk Cocosa Raw (eller annan god kokosolja)
1 dl havregryn kokos

Plocka kärnorna ur dadlarna och mosa eller mixa dem. Tillsätt kakao, havregryn och kokosolja. Jag har bara gjort detta på en höft så självklart får du själv känna efter att du har rätt balans mellan ingredienserna efter ditt eget tycke och smak. Rulla dem till bollar som du sedan traditionsenligt rullar i kokos. Förvara med fördel i kyl ett tag innan servering.


Kanongott till kaffet och perfekt direkt efter träning. Varför inte göra dem med proteinpulver i?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar