16 februari 2015

Fröknäcken

Det finns en uppsjö av recept på fröknäcken och såhär gör jag mina:

Tre plåtar fröknäcke

3 dl solroskärnor
1,5 dl hela linfrön
1,5 dl sesamfrön
3 dl pumpakärnor
3 msk fiberhusk
3 msk kokosmjöl (mandelmjöl går också bra
1,5 tsk salt
7,5 dl vatten
0,75 dl vallmofrön (ej nödvändigt)
flingsalt

Blanda alla torra ingredienser, utom vallmofrön och flingsalt och tillsätt sedan vattnet. Låt smeten svälla i 45-60 min. Står den längre blir den svår att arbeta ut på plåten. Fördela smeten tunt och jämnt med en stekspade på tre bakplåtspapper. Strö över flingsalt och ev. vallmofrön. Grädda i ugn, varmluft 160 grader i ca 70 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar