22 januari 2015

Ett väldigt gott mellanmål


+


+


+



=

Ett mellanmål som gör mig lycklig! "Smöra" en riskaka med solrosfröpasta, lägg på skivad avokado och flingsalt och njut med en kopp kaffe. Frö- och nötsmör är ett perfekt pålägg som ger massor av bra fetter och vitaminer. Att hitta Monki's nöt- och frösmör på nätet var inte särskilt lätt men Kung Markatta, som finns i de flesta livsmedelsbutiker idag, erbjuder även de ett antal produkter i kategorin. I kategorin av smör kan du hitta tahini (som är gjort på sesamfrön), cashewnötsmör, mandelsmör, hasselnötssmör, pumpafrösmör och solrosfrösmör. Kort sagt - det går att göra smör eller olja på alla fröer och nötter eftersom de innehåller mycket fetter. Och dessutom bra fetter! Då jag är allergisk mot vissa nötter, passar solros- och pumpafrövarianten mig bäst. Men tahini är nog lättast att få tag i för den som inte har tillgång till specialbutiker och det rekommenderar jag varmt - det är vansinnigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar