5 maj 2015

Tips för en krämig smoothie

Hur får man smoothien att bli krämig utan att använda yoghurt? 
Avokado är en fantastisk bas som ger en superfin konsistens på smoothien. Det är en stor fördel om man har en mixer med ordentlig effekt - desto mer effekt, desto krämigare blir smoothien. Smakmässigt tycker jag att den passar med alla frukter och bär. En halv eller en hel, lite beroende på mängd och hur krämig man vill ha den. 

Om vi inte har någon avokado, eller om den ännu inte hunnit mogna, använder vi chiafrön. Dessa sväller i vätska, och är perfekta att ha i smoothien som ersättare för avokadon. Den här drack vi i morse och vi skrattade ordentligt åt lillen, som utan att ta glaset från munnen en enda gång, svepte hela glaset inom loppet av en minut. Den fick med andra ord med beröm godkänt. Idag hade jag ägg i, vilket är ett otippat gott proteintillskott. Det blir en härlig, len smak, och passar bäst i smoothies med mango. Jag har generellt svårt för rått ägg eller lös gula, men det här är så gott! Prova!


Grön proteinsmoothie
ca 1 msk chiafrön
ca 4 dl havremjölk
en näve spenat
1 ägg
vaniljpulver
ett halvt paket fryst mango (ICA:s kartong)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar